Wat doen wij

 

 

De activiteiten die we aanbieden zijn low impact, benutten maximaal de ecosysteemdiensten die natuur levert voor het mentale en fysieke welzijn van de bezoekers en worden op hun maat aangeboden. En we maken heel veel pret!

Onze werking is opgebouwd rond natuur beleven, verwondering wekken, natuur (her)ontdekken, verbinding voelen, onthaasten, al doende leren, samen plezier maken, … De uitzonderlijke ligging van de site aan de rand van Meerdaalwoud is daarvoor de ideale uitvalsbasis. ‘Onze’ rode beukendreef, hotspot van biodiversiteit, is de navelstreng die het boshuis met Meerdaalwoud verbindt.

We zijn nog volop aan ’t werk om het domein verder duurzaam uit te bouwen en in te richten, met veel aandacht voor zowel biodiversiteit als onze (zorgbehoevende) bezoekers.

Concreet bieden we:

° Bosbeleving op maat met mogelijkheden om even de geijkte paden te verlaten (ook modderige en kleine bospaadjes verkennen),  grenzen te verleggen en verbinding te maken tussen (buiten)gewone mensen. ‘Den boswachter’ voegt met een kwinkslag zijn jarenlange kennis toe.

° Zintuigenparcours op het domein (nog in opbouw).

°Workshops met een verhaal waar we theorie verbinden aan het samen met anderen doen en beleven, op maat van de groep die zich aandient.
Voorbeelden zijn: Wat schaft het bos?; “Van Schaap tot handtas – wolvilten”, “van bloem tot vrucht – confituur maken”, “Van zaad tot boeket – bloemenkennis/pluk je eigen boeket”,  “van kruid tot theemix – (geneeskrachtige)kruiden telen en verwerken”,  ‘ van tak tot lepel’ houtsnijden, …

° Natuurcoaching en welzijn: samenwerking met een natuurcoach en andere specialisten.  We denken daarbij aan yogasessies, meditatiemomenten, klankschaalsessies, helende cirkels, Kasàlà’s schrijven, zang rond het kampvuur, …. Voorwaarde: ‘de juiste invulling op de juiste plaats’ m.a.w. de plek biedt significante meerwaarde voor de activiteit die daardoor dat ietsje unieker wordt.

° Open beleefdagen voor een breed publiek: Ideaal voor familie van doelgroepbezoekers, geïnteresseerde buurtbewoners en potentiële vrijwilligers om kennis te maken met de faciliteiten en te proeven van het aanbod van Waaranders.

 

We zijn op dit moment in volle opbouw om in het voorjaar 2020 klaar te staan met een uitgewerkte kalender.

Wil je op de hoogte gehouden worden? stuur een bericht op info@waaranders.be