Wie zijn we

Chris Van denbempt en Helen Defever
De bezielers van Waaranders!

Chris Van denbempt (gepensioneerd boswachter waarvan 28 jaar in Meerdaalwoud) kent het boshuis en omgeving daarrond als zijn broekzak. Hij wil zijn jarenlange boservaring en –kennis op een toegankelijke manier delen met bezoekers. Jarenlang ontving hij als boswachter andersvaliden (‘zijn buitengewone mensen’) tijdens de Week van het bos, een initiatief dat hij nu terug wil opnemen.

Chris is gediplomeerd houtbewerker met een passie voor bijzondere houtsoorten en wat je ermee kan maken. 

Ook Helen Defever genoot heel wat opleidingen die rechtstreeks met de natuur te maken hebben. Zij studeerde eerst landschaps- en tuinarchitectuur met als insteek ecologische tuinen, en later biologie vanuit de drijfveer om meer te leren over planten, natuur en hoe alles in de natuur met elkaar samenhangt.

Dat Helen een vernieuwend initiatief tot een succesvol en gewaardeerd project kan brengen, bewijst ze met ’t Plukgeluk, het zelfoogstbloemenveld in Heverlee.
Ze legt haar hart en ziel in de bloemen- kruidentuin en kleinfruit . Als gastvrouw ontfermt ze zich over de organisatorische kant van het project.

De vrijwilligers van Waaranders

Wie zijn ze?

Heel wat vrijwilligers helpen Helen en Chris met het klaar maken van de infrastructuur in en rond Waaranders. Het zijn mensen zoals jij en ik, die ervan genieten om iets op te bouwen, met elkaar in de natuur.

Wat doen ze?

Van lindebloesems plukken tot boompjes aanplanten, een broedhoop voor het vliegend hert aanleggen, een schapenstal bouwen, confituur maken. Moeilijk? Valt best mee!
Vermoeiend? Valt ook best mee!

Waarom doen ze dat?

Omdat ze geloven in Waaranders. Om fijne werkjes om handen te hebben en in de vingers te krijgen?
Jij ook zin gekregen? Meld je aan!

Impressies